همه چیز درباره دامنه
دامنه چیست؟
دامنه یک نام اختصاصی برای وب سایت است که به آن دومین نیز می گویند، هر دامنه از سه قسمت شامل:۱( ماهیت آدرس یا همان www) 2 نام دامنه یا همان domain name) 3پسوند (موضوعی و کشوری) تشکیل شده است، نام دامنه نام سایت و پسوند بیانگر نوع سایت شما می باشد.
برای انتخاب دومین مناسب باید به چه معیارهایی توجه کرد؟
برای انتخاب دومین باید هر معیاری که در وب سایت شما تاثیر مثبت دارد را در نظر بگیرید، در این مقاله سعی بر این است نکاتی که درانتخاب دومین باید درنظر داشته باشیم را بیان نماییم:
پسوندی که برای سایتتان انتخاب می کنید باید متناسب با نوع فعالیت وب سایت شما باشد. برای مثال، پسوند .com که از پراستفاده ترین پسوندها می باشد برای وب سایت هایی با حوزه کاری تجاری استفاده می شود. برای وب سایت هایی که در یک کشور فقط فعالیت می کنند باید از پسوند مختص به آن کشور استفاده نمود مثلا پسوند.ir برای ایران.
ثبت کردن پسوندهای مرسوم
اگر بعد از شروع فعالیت وب سایت، نام دامنه توسط افراد مختلف با پسوندهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد، هنگامی که پسوند اصلی سایت را ثبت می کنید پسوندهای دیگر که مرسوم هستند را نیز ثبت کنید. برای مثال اگر دامنه شما پسوندcom. دارد، پسوندهای دیگر را هم به ثبت برسانید، این کار باعث می شود مشکل هم نامی در آینده برای شما به وجود نیاید، یا توسط مخاطبین اشتباه گرفته نشود.
نام انتخابی کوتاه باشد
تا جایی که ممکن است باید نام دامنه انتخابی شما کوتاه باشد. البته نه این که نام شرکت، سازمان یا برندتان را در نظر نگیرید. بلکه می توانید نام شرکت را به عنوان مخفف استفاده کنید. اگر اسم شرکت شما طولانی باشد بهتراست یک نام کوتاه و مخفف با پسوند مناسب انتخاب کنید. اما استفاده از حروف اختصاصی که بیشتر از۴ کلمه باشد بیشتر اوقات مناسب نیست. و درکل باید نام انتخابی با مفهوم باشد. اگر وب سایت شما با دامنه های مختلف به ثبت رسیده باشد و حوزه کاری شما در ایران است بهتر است هرچه زودتر آن را باپسوند ir . به ثبت برسانید. چون استفاده از این نوع دامنه در حال حاضر بسیار رایج است. این کار باعث می شود آدرس وب سایت در ذهن مخاطبان به خوبی باقی بماند.
نام انتخابی برای دامنه املای ساده و روانی داشته باشد
بهتراست نام دامنه شما از نظر تلفظ و انتقال به مخاطب راحت باشد. املای سخت موجب می شود که اشتباه تایپی پیش بیاید وموجب دسترسی اشتباه یا عدم دسترسی خواهد شد. بهترین کار این است که نامی را انتخاب کنید که متناسب باشد، این کار باعث می شود مطابق با نیاز مخاطب بازدید از سایت نیز افزایش یابد.
در انتخاب نام دامنه از چه پسوندهایی می توان استفاده نمود؟
پسوند:
پسوند برای سایت ها اجباری است، پسوند را باید مرتبط با حوزه فعالیت انتخاب کنید. پسوندهایی معتبر هستند که توسط کمیته icann به تایید رسیده باشند. این پسوند ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:
- پسوندهای عمومی:
پسوند های عمومی برای استفاده کاربران معمولی مجاز می باشند. این پسوند ها شامل .net،.org و.com می باشند. توسط شرکت های تایید شده از سمت کمیته icann قابل استفاده اند. در بین این پسوندها استفاده از پسوند .com از همه ی پسوندها بیشتر است. - پسوند های اختصاصی:
استفاده از این نوع پسوند نیازمند تابعیت از قوانین خاصی است. این پسوند ها که شامل،.edu .biz، .info، .int، .pro، .gov، .museum،.coop است هنگام استفاده از آن ها نیاز به ارائه مدارک خاص و قانونی است. - پسوندهای ملی:
به جز پسوندهای عمومی و اختصاصی، کشورها می توانند اقدام به در خواست پسوند ملی دو حرفی نمایند. اداره این نوع پسوندهای ملی، در اختیار مراکز دولتی می باشد. کشور مربوطه می تواند استفاده از دامنه مخصوص به خود را برای کشورهای دیگر آزاد یا محدود کند. ممکن است پسوند های دو حرفی یک کشور با نام اختصاری مشابه باشد و آن ها را برای فروش عمومی نیز استفاده کنند. این پسوند ها شامل .it، .mw، .tv ،.cc ،.wsمی باشند. بعضی از کشورها مانند ایران پسوند خود را به بخش های مختلف تقسیم می کنند و هر بخشی را برای فعالیت خاصی در نظر می گیرند.
Sub domain چیست؟
یک زیر دامنه خودش بخشی از دامنه ای بزرگتر است. نامی که قبل از نام اصلی دامنه قرار گرفته و با نقطه از آن جدا می شود.
Park domain چیست؟
دامنه هایی که همگی به دامنه اصلی اشاره می کنند، این دامنه ها یکسان هستند، یعنی اگر کاربر آن ها را در مرورگر تایپ کند دامنه اصلی نمایش داده خواهد شد. این دامنه ها برای اصلاح اشتباهات تایپی کاربران مورد استفاده قرار می گیرند. یعنی اگر دامنه شما پسوند دات کام داشته باشد و کاربر آن را پسوند دات آی آر سرچ کند باز هم دامنه اصلی نمایش داده شود. شما می توانید اسامی مختلف یک شرکت را، به عنوان دامنه جانشین ثبت کرده و به سایت خود متصل کنید. این کار باعث می شود مخاطبین سایت شما بالا رفته و دسترسی به آن نیز راحت تر باشد.
دامنه های جانشین درایمیل ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. مثلا نامه های الکترونیکی برای آدرس “name@domain.ir” ارسال می شود ولی در واقع برای آدرس اصلی که دارای پسوند دات کام می باشد ارسال می گردد.
دامنه های جانشین بسیار شبیه به دامنه اصلی هستند. تفاوت آن ها این است که فایلی برای خود ندارند و فقط جانشین دامنه های اصلی شده اند.
Addon domain چیست؟
با استفاده از ادان دامین، در سایت خود می توانید از چند دامنه دیگر میزبانی کنید. دامنه هایی که در قسمت ادان دامین اضافه می شوند، دارای قسمتی هستند که می توان فایلی را به آن اضافه کرد.
ادان دامین از نظرظاهری دارای هیچ تفاوتی نیست. مثلا شما صاحب دامنه ای خاص هستید و یک ادان دامین نیز برای آن به ثبت می رسانید. ولی می خواهید مطالب آن با سایت دیگر شما متفاوت باشد.
نوشتن نظر